Hällefors Kyrkokör
Kyrkokör i Karlskoga

Kyrkokör i Karlskoga

Att vara delaktig i en kyrkokör kommer med många fördelar såväl fysiskt som psykiskt. Oavsett om du sen tidigare varit delaktig i en kyrkokör eller om du vill testa något nytt finns det kyrkokörer i och i närheten av Karlskoga som du kan gå med i. Du kommer med stor sannolikhet hitta en körverksamhet som passar dig, din nivå och stil. 

Kyrkokörer i Karlskoga – Svenska kyrkan

Om du vill gå med i en kyrkokör i Karlskoga (enligt Svenska kyrkans ordning och ledning) har du för tillfället två alternativ att välja mellan; Söderkyrkans kör och Lördagssång. Söderkyrkans kör är en blandad kör där alla olika nivåer och intressen deltar för att uttrycka sig i sång ihop. Denna kör ser till att du får ett rikt körliv på varierande sätt. 

Lördagssång kan istället vara ett passande alternativ för dig som vill uttrycka dig på ett andligt sätt. De utför nämligen andliga och profana sånger, vilket alltså innebär att fokus ligger på att hitta djupet och betydelsen i det man sjunger och uttrycker. Där får du själv avgöra om du skulle passa bättre i ”den vanliga kyrkokören” eller denna andliga kör. 

Bli medlem i en kör i Karlskoga

Vill du bli en del av någon av Karlskogas kyrkokörer? Då krävs det inte mer än att du besöker Svenska kyrkans hemsida och söker dig fram till den kör du anser skulle passa dig bäst. Ta sen kontakt med denna och se vad de kan erbjuda dig. Det finns både körverksamhet som är öppna för nya, mindre erfarna deltagare som körer som passar dig med en viss inriktning och stil bättre.