Hällefors Kyrkokör
Kyrkokör i Kumla

Kyrkokör i Kumla

I Kumla har Svenska kyrkan flera olika körverksamheter och samfund för de som är intresserade av körsång. Trots att många av deras körer har varit verksamma under en längre tid är de flesta öppna och välkomnande för nya medlemmar och deltagare. Det finns med andra ord plats för dig som intresserad att ansöka om att bli en ny körmedlem. 

Bli medlem i Kumla kyrkokör

När det kommer till kyrkokörer i Kumla finns det som sagt flera olika alternativ att välja mellan. Det lite beroende på din egen nivå av erfarenhet, vilken stil du föredrar, vilka intressen du har, samt din ålder. Nedan listar vi de olika vuxenkörer som finns att välja mellan då du själv vill bli medlem i en kyrkokör i Kumla:

  • En himla kör – för dig som är mellan 20-30 år. 
  • Kören ”till glädje” – för dig som är pensionär
  • Kumla gospel – för dig som vill sjunga gospel
  • Kyrkokören Cum Laude
  • Ekeby kyrkokör
  • Hardemo kyrkokör 

Många fördelar med kyrkokör 

Att vara medlem i en kyrkokör är både otroligt roligt och givande på flera sätt. Det är en chans för dig att hitta nya bekantskaper och vänner, du ges möjligheten att få uttryck för dina känslor, och så fyller det också en viktig funktion för den kyrkliga verksamheten. Du kommer må bättre både fysiskt och psykiskt av att gå med i en kyrkokör!

Idag är det som sagt också otroligt viktigt med både musik och sång i kyrkan. Det under såväl begravningar och begravningsceremonier som under dop, giftermål, gudstjänst, konfirmation och andra kyrkliga tillställningar. Är du intresserad av att sjunga och delta i musikaliska sammanhang med kyrklig anda kan en kyrkokör vara precis det bästa för dig.