Hällefors Kyrkokör
Kyrkokör i Örebro

Kyrkokör i Örebro

I Örebro har Svenska kyrkan ca 35 kyrkokörer, varav ca 20 vuxenkörer, som du kan gå med i om du vill ha möjligheten att utöva kyrklig sång och musik tillsammans med andra. De olika kyrkokörerna tillhör olika församlingar och har därmed olika grav av acceptans av nya medlemmar, där det såväl finns körer med högre krav på erfarenhet som de som är öppna för alla. 

För att du ska hitta den kyrkokör i Örebro som passar dig bäst gäller det att du söker dig fram bland de olika körer som finns i området. Beroende på var du själv håller hus, vilken församling du är eller vill bli medlem i, din erfarenhet, samt vilken inriktning och stil du själv föredrar finns det en eller flera körer som kan passa bättre. 

Att vara med i en kyrkokör i Örebro

Att få chansen att vara med och sjunga tillsammans med andra är både roligt och mycket kreativt. Det är samtidigt väldigt socialt, där du inte bara kan träffa nya människor och skaffa nya bekantskaper utan där du också ges möjlighet att hitta andra likasinnade och dela glädjen i rummet. 

Samtidigt som det är väldigt roligt och kreativt är det också något som kommer få hela din kropp att må bra. Kroppen syresätts samtidigt som dina rörelser och din aktivitet bidrar till att spänningar och stelhet släpps. När du sjunger tillsammans med andra kommer även stresshormoner att minska. 

Det finns med andra ord många fördelar med att vara med i en kyrkokör i Örebro. Oavsett tidigare erfarenheter och ambitioner med deltagandet kommer du ha mycket att vinna av att du deltar i aktiviteten. Kanske blir det din nya favorithobby?